CHICOS Y MENDEZ

CICOS Y MENDEZ

Je eigen weg banen en verbonden blijven met je roots, dit is wat de Belgisch-Peruviaanse artiest David Méndez Yépez drijft. Dankzij Davids warme ontmoeting met Thibault Quinet, ook bekend als “Tito”, is de groep Chicos y Mendez ontstaan.

Het duo creëert een « Latin alternative sound » die zich openstelt voor de wereld en voor hedendaagse invloeden (urban music, rock, pop,…). Deze muziek, die vaak overschakelt van Spaans naar Frans, creëert spontaan een energieke en feestelijke sfeer. Daarnaast wordt het duo op het podium en in de studio omringd door een bassist, een drummer en een trompettist.

De groep betreedt het podium op een authentieke manier, alsof het deel van het dagelijkse leven is. De voorbije jaren heeft Chicos y Mendez al meer dan 200 concerten gegeven. De band kreeg o.m. de kans om op grote scènes te schitteren zoals op Place de la République (Parijs), in de Ancienne Belgique, de Botanique, op het Paleizenplein en Couleurs Café (Brussel), de Francofolies de Spa, het Polé Polé Festival (Gentse feesten) en Sfinks Mixed (Antwerpen).

book em

video.“Esencias” – Albumuitgave begin 2019